if (CookieInformation.getConsentGivenFor('cookie_cat_statistic') && CookieInformation.getConsentGivenFor('cookie_cat_marketing')) { }

Jeg elsker at møde mennesker, der er fokuserede og målrettede

Jørgen Nielsen er direktør for København ZOO. Til VISITOR fortæller han om at blive inspireret af mennesker, der har noget på hjerte, om yndlingshotellet på Bornholm og ikke mindst om den mest hjerteskærende periode, han har oplevet som direktør for en af Europas ældste zoologiske haver.

Hvad er den største oplevelse, du har haft som direktør for København ZOO?
Jeg sad i bestyrelsen, da jeg blev spurgt om jeg ville overtage direktørtitlen med det formål at fremtidssikre en traditionel zoologisk have. Nu har jeg siddet på posten i snart fem år, og vi har allerede opnået store resultater. Den største ændring har været, at gæsterne nu ikke behøver at spise sig mætte i pommes frites og pølsehorn, men i stedet kan købe gourmet-burgere og friske salater. Desuden har vi stor succes med restauranten, PanPan, hvor gæster kan nyde gourmet-retter, mens de kigger ud på pandaerne. Og det kan altså noget helt særligt.

Hvad er den bedste restaurantoplevelse, du har haft?
Jeg er jo fra landet og bor i Faxe Ladeplads. Når min kone og jeg skal forkæle os selv, tager vi til Frederiksminde i Præstø. Det er en ægte perle af en restaurant. Jo, de har en Michelin-stjerne, men stemningen er hyggelig og maden sublim. Generelt er jeg også stor tilhænger af et godt måltid fra en foodtruck. Jeg har altså ikke præferencer for Michelin-stjerner, men jeg elsker en unik oplevelse.

Hvad er den bedste hoteloplevelse, du har haft?
I mine tidligere direktørdage havde jeg gerne over 250 rejsedage om året, så jeg har oplevet en del hotelværelser. Mit foretrukne er Hotel Nordlandet på Bornholm. Der går bare få øjeblikke fra jeg træder ind ad hoveddøren til, at jeg er kommet helt ned i gear. Man bor så lækkert i skøn natur, og man spiser rigtig godt, men det vigtigste er roen og den afslappede stemning. For mig er et besøg på Nordlandet som at komme hjem på gården.

Den største ændring har været, at gæsterne nu ikke behøver at spise sig mætte i pommes frites og pølsehorn, men i stedet kan købe gourmet-burgere og friske salater.

Hvem er din største inspirationskilde?
Jeg elsker at møde mennesker, der er fokuserede og målrettede. Det kan være en speciallæge, der ved hvad hun taler om eller en besøgsven, der tager sig af ældre mennesker. Forleden faldt jeg over en TV-udsendelse om en eks-rocker, der hjalp unge mennesker, som er kommet på den forkerte side af loven. Jeg finder inspiration i alle niveauer af samfundet. Det vigtigste for mig er ikke, at nogle er berømte, men at de har noget på hjerte.

Hvad er det mest hjerteskærende, du har oplevet i zoo?
Covid19 gjorde ondt. Jeg husker at være på TV konstant for at oplyse om udfordringerne, for der var ikke en plan, der matchede os. Vi kunne ikke bare slukke for strømmen, og vi var nødt til at have fast bemanding for at passe dyrene, selvom de fleste medarbejderne ikke måtte være på arbejde. ZOO har så mange søde medarbejdere, der sætter faglighed utroligt højt. De var nervøse for, om vi kunne købe mad til dyrene, og om vi måtte skille os af med nogle af dem. Både vores dyrepassere og vores dyrlæger er følsomme mennesker, der virkelig brænder for dyr, og det gjorde ondt at se dem så bekymrede.

FØLG VISITOR