Gæsten slår med forventning døren til hotelværelset op og træder ind i rummet, hvor medarbejdere har fyldt skåle med Jellybeans og osterejer og skrevet en sød velkomsthilsen. Det scenarie vil bringe glæde for mange.
Men glæden kan for nogle hurtigt blive udskiftet med ærgrelse, hvis de på grund af kostbegrænsninger ikke kan nyde forkælelsen. Det gælder for eksempel veganere.
”Når det gælder plantebaserede alternativer på hoteller i Danmark, må jeg desværre konkludere, at vi ikke er så langt fremme som vores naboer i Sverige og Tyskland. Det er ærgerligt, for det kræver bare et enkelt kig på varedeklarationen at tilbyde et udvalg, alle gæster kan have glæde af.”
Johanne Mosgaard er forfatter til flere bøger om grøn kost, og hun forklarer, at man ved at have fokus på også at tilbyde grønne alternativer, ikke kun gør veganere glade men også de gæster, der er laktoseintolerante eller ikke spiser gelatine, som ofte findes i slik og er et spildprodukt fra griseproduktion. Johanne Mosgaard fortæller her, hvordan man med få lette greb integrerer flere plantebaserede snacks i hotellets sortiment, og hvilket signal det sender til gæsterne.
Det kræver bare et enkelt kig på varedeklarationen at tilbyde et udvalg, alle gæster kan have glæde af.
Kakaobønner fra Ecuador
Johanne opfordrer ikke hoteller til at udskifte hele sortimentet i hotelværelsets minibar fra den ene dag til den anden. Hun anbefaler derimod, at man sørger for et plantebaseret alternativ til mælkechokoladen og slikposen, når man alligevel står overfor at skulle købe nye produkter ind.
”En perfekt snack i minibaren kan være mørk chokolade, nødder eller en muslibar. Og det er jo faktisk snacks, der henvender sig til alle gæster,” siger hun og fortæller, at der er en større mening med at overveje noget så simpelt som udvalget af snacks.