Palle Storinggaard
Direktør og ejer af Hotel Britannia, Esbjerg Park og PS Wine
Hvad tiltrak dig ved denne branche, da du skulle vælge karrierevej?
At opleve gæsternes glæde ved en god oplevelse. Og ikke mindst at indse at små detaljer gør hele forskellen. Ved få simple greb kan man sørge for, at gæsterne får en fremragende oplevelse fremfor bare en god én.
Hvilken erfaring fra tidligere jobs har du kunnet trække på i dette job?
Mit første job i erhvervet var som opvasker på Storebæltsfærgerne, og i dag er jeg direktør og ejer af Hotel Britannia, Konferencecenteret Esbjerg Park og et mindre vinfirma. Den vigtigste læring, jeg har taget med, er, at alle led er lige vigtige uanset, om man er direktør eller opvasker. Vi er afhængige af hinanden, så gæsten får en god oplevelse.
Hvornår fik du for alvor en kærlighed for restaurantoplevelsen?
Jeg stiftede først bekendtskab med branchen i ottende klasse, hvor jeg var i skolepraktik som kok. Og det var egentlig en lidt brutal start, for kokkene gjorde alt for at skræmme mig væk med dårlige jokes og kedelige opgaver. Men det var ikke derfor, at jeg i stedet blev tjener. Det blev jeg, fordi det betyder meget for mig at være tæt på gæsten.
Jeg kan huske, at jeg som ung tjenerelev mente, at Pinot Noir var noget tyndt saftevand. I dag er det min yndlingsdrue.
Hvilken oplevelse fra erhvervet får dig til at smile i dag?
Jeg kan huske, at jeg som ung tjenerelev mente, at Pinot Noir var noget tyndt saftevand. I dag er det min yndlingsdrue.
Hvad er dit livs værste måltid?
Det fik jeg på en restaurant i Aarhus sammen min forlovede, og det var desværre mere stemning end maden, den var gal med. Den unge kok skulle servere saucen ved bordet og kom med sin lille gryde. Han øste sovs op, mens han begejstret præsenterede retten. Problemet var, at han lugtede af flere dage gammelt sved og smilede til os med madrester i tænderne. Oplevelsen var et tydeligt bevis på, at vi hver dag leverer en helhedsoplevelse.
Hvad er dit bedste barndomsminde, når det gælder mad?
At spise mig overmæt i søde jordbær fra mit barndomshjems have som barn. Det er netop på grund af de jordbær, jeg prioriterer at spise og servere sæsonens råvarer. Også selvom der så går et år i mellem.