”Jeg gik faktisk ikke meget op i mad som ung. Det var slet ikke sådan, at jeg læste bøger om det eller fulgte blogs. Det var faktisk først et halvt år inde i min læretid, at det gik op for mig, at det her kunne jeg nok blive god tid,” siger Marc Foged Stockmarr, der netop har vundet titlen som Årets Kok og til daglig arbejder på God Smag i Hellerup.
Faktisk var det mennesker mere end det var passionen for mad, der inspirerede ham til at ville blive en bedre kok.
”Når man er omgivet af folk, der brænder for det, de laver, så smitter det selvfølgelig. Jeg har været meget heldig at være omgivet af passionerede mennesker siden dag ét,” siger Marc og fortæller, at de også hurtigt begyndte at invitere ham med som assistent til konkurrencer. Og Marc var ikke svær at overtale.
”Jeg er et kæmpe konkurrencemenneske, så det passede mig fint. Jeg elsker sport, og jeg elsker at vinde. Det betyder selvfølgelig også, at stiller jeg op, så stiller jeg op for at vinde.”
Jeg er et kæmpe konkurrencemenneske. Jeg elsker sport, og jeg elsker at vinde. Det betyder selvfølgelig også, at stiller jeg op, så stiller jeg op for at vinde.
Elsker at gå på arbejde
Kampgejsten bringer han dog kun i spil under konkurrencer og ikke i løbet af en arbejdsdag, hvor Marc fokuserer på at være en holdspiller.
”Jeg elsker at gå på arbejde og være en del af et tæt sammenhold, hvor alle knokler for at give gæsterne en god oplevelse. Det bedste ved branchen er uden tvivl det stærke sammenhold.”
Derfor ønsker Marc også at bruge sin stemme som Årets Kok til at inspirere andre til at fokusere på helheden og på at være en god kollega, fordi det i sidste ende har så stor indflydelse på både det enkelte menneske, hele teamet og ikke mindst branchen.
”Der er kontant afregning, for man kigger gæsten lige i øjnene, når man serverer for dem, og det skaber et stort pres. Derfor er det så vigtigt med en god chef og gode kollegaer.”