Om det er Bruce Springsteen, Arcade Fire eller U2, der drøner ud af højtalere står hen i det uvisse, selvom samtlige navne er kendt for at lave de mest berømte roadtrip-numre.
Sikkert er det, at der følger en playliste med, når lastbilen triller fra byen og ud på landevejene. Som en forlængelse af et allerede populært hotelkoncept har hotelkæden, The Hoxton, lanceret en van-oplevelse, der går ud på, at gæsten booker fire nætter i en van, der er indrettet med dyner, champagne og kaffemaskine. Ruten er nøje planlagt, så gæsterne både ser flot natur og overnatter på de bedste campingpladser. Hele herligheden afsluttes med et Hoxton-hotelophold, når gæsten er retur i storbyen.
”Det er spændende at udforske, hvad der sker, når vi udskifter den klassiske Hoxton-oplevelse med en tur på landevejene. Oplevelsen giver os ikke bare mulighed for at tilbyde et nyt fysisk sted for gæsterne men et helt nyt oplevelseseventyr,” siger Martina Luger, der er CMO i The Hoxton.
Et hotelophold på fire hjul er sjældent set, men ifølge en ekspert er den oplagt, fordi det giver gæsten mulighed for at skabe egen storytelling. Her kigger vi nærmere på potentialet i konceptet og mulighederne på dansk jord.
Der er tænkt over indretning og ikke mindst alle de detaljer, der netop gør et hotelophold fascinerende som det lille fad med shampoo og balsam og det altid overraskende udvalg i minibaren. Turen henvender sig altså ikke til dem, der har været spejdere i 17 år, og har kælderen fuld af udstyr.
Henvender sig ikke til spejdere
Winnie Præstgaard er ekspert i oplevelsesøkonomi, og hun ser meget positivt på trenden, som hun mener er længe ventet.
”Det er tiltrængt, at branchen selv udvikler den traditionelle hoteloplevelse, som vi alle kender rigtig godt. Det er sundt at se, hvordan en ændring af markedet endelig er begyndt at vise sig ved konkrete initiativer,” siger hun og fortæller, at hun særligt er fascineret af roadtrip-konceptet, fordi det lægger sig op ad en eksisterende trend.
”Naturen er populær som aldrig før, men mange er tøvende, når det gælder outdoor-ferien, fordi det kræver meget udstyr,” siger Winnie Præstgaard, mens hun understreger, at oplevelsen – ligesom hotelopholdet - henvender sig til forbrugere, der ønsker luksus.
”Der er tænkt over indretning og ikke mindst alle de detaljer, der netop gør et hotelophold fascinerende som det lille fad med shampoo og balsam og det altid overraskende udvalg i
minibaren. Turen henvender sig altså ikke til dem, der har været spejdere i 17 år, og har kælderen fuld af udstyr.”
Eksperten mener, at det helt særlige ved denne oplevelse er, at gæsten selv er med til at skabe storytelling, og dermed vil minderne få større plads i hukommelsen.
”Gæsterne får ikke bare serveret en oplevelse med dette koncept. De er selv med til at skabe den, for de kan bestemme, at champagnen vil de drikke under lige præcis denne solnedgang, og så smager den bare bedre, fordi den bliver en del af en unik oplevelse, som de to mennesker har sammen i lige præcis de minutter.”
En krog i gæsten
Hun mener, at konceptet sender et klart signal om, at branchen er opmærksom på udviklingsbehovet. Ikke mindst i kølvandet på krisen.
”Mange forbrugere har besluttet, at de ikke gider bruge tiden på at tage i lufthavnen og flyve langt væk, og det her koncept er dermed oplagt til også at få fat i lokale gæster, som dermed kan få en ny oplevelse,” siger hun og understreger, at oplevelsen er yderligere fuldendt, fordi man stadig får et hotelophold som afslutning.
Det er spændende at udforske, hvad der sker, når vi udskifter den klassiske Hoxton-oplevelse med en tur på landevejene. Oplevelsen giver os ikke bare mulighed for at tilbyde et nyt fysisk sted for gæsterne men et helt nyt oplevelseseventyr.
Hotel på landevejen
x The Hoxton har lanceret et nyt koncept, hvor gæsten får udleveret en van og en rute, og så er de på landevejen i cirka fire døgn.
x Turen afsluttes med et traditionel hotelophold.
x Lastbilen er indrettet som et hotelværelse med kaffemaskine, minibar og toiletartikler.
Kilde: The Hoxton