”Bakken er ikke klassens frække dreng, men klassens friske dreng.”
Udtalelsen kommer af Ole Andersen, der er ny direktør for Bakken, og den opsummerer det ståsted, Bakken befinder sig i lige nu. Forlystelsesparken er nemlig i en proces, der skal koble fortid og nutid sammen og derved give alle besøgende en fantastisk oplevelse.
”Som verdens ældste forlystelsespark vil vi både ære vores historie med de her fandenivoldske gøgler-traditioner og samtidig gøre endnu mere for at være en familievenlig og moderne forlystelsespark.”
Udviklingen vil ske gradvist gennem et større udbud af restauranter og forlystelser i verdensklasse, en ny gæsteapp samt et dedikeret fokus på den grønne omstilling.
Mikrobryggeri og gourmet-is
Som ny direktør vil Ole Andersen hellere tale langsigtet strategi end her og nu, for det er på den lange bane, han vil præge Bakken.
”Vores vigtigste fokus lige nu er, at få fyldt Bakken op af glade gæster. På en sommerdag er her allerede proppet, så fokus er på skulderperioder som efterår, jul og forår.”
Det betyder, at forlystelsesparken i endnu højere grad vil differentiere oplevelse og produkt til den enkelte gæst og den enkelte sæson.
Selvfølgelig kan man stadig få en kold Tuborg på Bakken. Men vi udvikler også vores gourmet-produkter. Blandt andet har vi et mikrobryggeri, og vi serverer gourmet-is. Udviklingen skal dog ske gradvist og nuanceret, så vi både bevarer vores stamgæster og rammer et nyt publikum
”Vi vil både tilbyde den gode Bakken-oplevelse til turister på sommerferie, og samtidigt vil vi meget gerne have endnu mere fat i lokale gæster, som måske bare skal spise et godt måltid og have en is.”
Derfor har forlystelsesparken også stort fokus på de oplevelser, der ikke inkluderer sus i maven.
”Selvfølgelig kan man stadig få en kold Tuborg på Bakken. Men vi udvikler også vores gourmet-produkter.
Blandt andet har vi et mikrobryggeri, og vi serverer gourmet-is. Udviklingen skal dog ske gradvist og nuanceret, så vi både bevarer vores stamgæster og rammer et nyt publikum,” siger direktøren og fortæller, at resultatet af indsatsen let vil kunne ses på bundlinjen.
”Vi vil kort sagt gerne have endnu flere gæster, der kommer oftere og bruger flere penge. Vi vil faktisk gerne gøre op med tanken om den årlige tur på Bakken, for her er rigeligt med oplevelser til flere besøg.”
Den digitale Pjerrot
Bakken introducerer denne sæson en ny app, der skal hjælpe i indsatsatsen for at få endnu flere glade gæster, der besøger forlystelsesparken oftere. App'en vil nemlig både guide gæsten under besøget, men vil også fungere som et effektivt markedsføringsredskab.
”Ved hjælp af denne app kan vi både løfte oplevelsen her og nu, men vi får også meget bedre fat i gæsten og kan sende tilbud, der betyder, at de tager en tur på Bakken og spiser et måltid fremfor i et indkøbscenter.”
Direktøren nævner bevidst ikke Tivoli som konkurrent, for det mener han ikke, den er.
”Vi konkurrerer med restauranter i København og langs kysten og ikke mindst indkøbscentre. Kort sagt alle steder, hvor børnefamilien bruger tid og penge. Men Tivoli er en samarbejdspartner, for hvis gæsterne har en god oplevelse der, er de også mere tilbøjelige til at tage på Bakken.”
Bakkens nye app vil dog ikke blot fungere som markedsføringsredskab ved at sende gode tilbud og nyheder.
Med app’en tager Bakken nemlig en ny brandingmodel i brug, hvor de ønsker at give gæsten de bedste muligheder for at dele oplevelser fra besøget, så gæstens venner og familie også får lyst til at besøge forlystelsesparken.
”Det er ikke direktøren, der skal fortælle dem, hvor sjovt det er på Bakken. Det er deres gode venner,” siger Ole Andersen.
Der bliver således taget fotos af gæsterne i forlystelserne, som gæsten kvit og frit kan downloade via app´en og dele. Og det betyder et opgør med boder, der sælger fotografier.
”Vi ved, hvor effektivt det er, når gæsterne af egen fri vilje fortæller om en god oplevelse til venner og familie enten gennem et foto på sms eller på sociale medier. Det markedsføringspotentiale, der ligger i de fotos, er nemlig meget større end de penge, vi kunne tjene på at sælge billederne.”
Men Bakkens digitale fokus stopper ikke her. En særlig oplevelse er blevet udviklet i lyset af krisen, og direktøren forventer, at den er kommet for at blive. I samspil med den ægte vare, vel at mærke.
”Pjerrot er indbegrebet af Bakken, men det seneste stykke tid har han ikke kunne møde gæsterne og give dem et knus. Så nu har vi gjort det muligt for gæsterne at få en virtuel krammer af Pjerrot, når de scanner en QR-kode.”
Græshopper og grøn omstilling
Ligesom Pjerrot er en essentiel del af Bakken, er Dyrehaven det også. Derfor bliver der altid taget højde for forlystelsesparkens placering midt i naturen, når der sker ændringer på Bakken. Forrige sommer blev Bakken en ny forlystelse rigere, og Dyrehaven var et centralt element i tilblivelsen.
”Vi ligger ude i naturen i verdens smukkeste omgivelser, og da vi besluttede at installere en ny forlystelse kom både navn og udseende hurtigt til os. Den kunne kun hedde Græshoppen, for den ligger lige ud til en sø og omgivet af grønne træer. Vi har et ansvar og en interesse i, at forlystelsesparken matcher området.”
Og ansvaret stopper ikke der, mener direktøren.
”Vi kommer til at arbejde meget mere med bæredygtighed. Når vi nu er placeret her midt i Dyrehaven, har vi selvfølgelig også en interesse og et ansvar for at passe på den. Det er en forudsætning for at drive virksomhed lige her.”
Et fokusområde er at lave bæredygtig strøm til forlystelserne, men madspild og øget affaldssortering er også en del af strategien.
”Før krisen var den grønne omstilling nummer et på dagsordenen, og det arbejder vi hårdt for, at den bliver igen. Men det nytter heller ikke noget, at vi opstiller skraldespande med mulighed for sortering, hvis gæsterne blander det hele sammen alligevel. Det kræver en forandringsparathed hos os og hos gæsterne, og den proces begynder for alvor nu.”
Fokusområder for Bakken
- Tiltrække flere lokale gæster, der kommer oftere.
- Sætte de bedste rammer for, at gæsten deler oplevelsen med venner og familie gennem fotos.
- Lave bæredygtig strøm til forlystelser og motivere til affaldssortering.
Kilde: Ole Andersen