Hvordan var din vej ind i branchen?
Som ung så jeg meget BBC Cooking Network, og jeg blev fascineret af, hvordan kokkene skabte lækre smage ved hjælp af simple ingredienser som tomater og olivenolie. Efter en tid i lære på dansk jord, sad jeg som 21- årig pludselig på et fly til San Sebastian, hvor jeg skulle arbejde på den to-stjernede Michelin-restaurant, Mugaritz.
Hvad er den mest overraskende oplevelse, du har haft som kok?
At genskabe koldskål til 800 mennesker under et arrangement på den danske ambassade i Pakistan. Flere af de lokale fortalte mig, at koldskål smager præcis som Mango Lassi. Og det er jo egentlig fantastisk at to kulturer, der er så forskellige, kan mødes over en dessertdrik. Jeg tror generelt, at mennesker har mere til fælles, end de tror.
Hvad glæder du dig gerne til at spise alene, en guilty pleasure?
Som regel har min mand spist den Ritter Sport, jeg har gemt i køkkenskabet. Men jeg har fået en forkærlighed for den franske kage, Canéle med rom og vanilje, som jeg selv vil lave. Den skal dog lige hæve i 48 timer og glaceres med bivoks, så det er ikke et spontant projekt, når lækkersulten melder sig.
"Efter en tid i lære på dansk jord, sad jeg som 21- årig pludselig på et fly til San Sebastian, hvor jeg skulle arbejde på den to-stjernede Michelin-restaurant, Mugaritz."
Hvem inspirerer dig i hverdagen?
Jeg bliver inspireret af dem, der er ramt hårdt af livet, men som rejser sig igen. Det kan være folk i kræftforløb og kvinder i flygtningelejre. Under krisen har jeg også været knækket, og der har været dage, hvor jeg har overvejet at tage et kontorjob. Og her taler vi bare et arbejde. For andre er det deres liv.
Hvad er dit livs bedste måltid?
Der er mange. Men det må næsten være noget så simpelt, som dengang jeg arbejdede i Bolivia og besøgte en kartoffelbonde i La Paz. Så smed hun lidt kul i jorden og malkede koen, så hun kunne lave helt frisk ost. Kartoflerne smagte lidt af kul, men det kan noget at sidde på et hæklet tæppe på en mark i solopgang og nyde et måltid af så friske råvarer.
Hvad er dit livs værste måltid?
Det må være alle de dårlige flymåltider, jeg har fået serveret. I dag dropper jeg maden og spørger efter et glas vand.
"Under krisen har jeg også været knækket, og der har været dage, hvor jeg har overvejet at tage et kontorjob."
Hvad er den bedste idé, du har fået på job?
At sige ja til de her bygninger og åbne Restaurant Lola! Jeg har været daglig leder for 80 mennesker i Bolivia, og udfordringerne går jo aldrig væk. Pludselig er der vand i kælderen eller problemer med et vindue. Men der er heldigvis også meget, der går godt. Og jeg kunne bedre se mig selv som restaurateur end som ansat, så det fik vægten til at tippe.
Hvad er den mest overraskende af tidens trends?
Restaurantejeres enorme dedikation og store ansvarstagen. Selvom vi er helt i knæ, bliver vi ved med at udvikle nye alliancer, så vi sammen kan skabe endnu flere bæredygtighedsprojekter og involvere os yderligere i socialt arbejde. Vi knokler på, selvom gevinsten ikke er i horisonten. Som branche skal vi være bedre til at rose os selv.