Hvad tiltrak dig allermest ved denne branche, da du skulle vælge karrierevej?
Menneskerne. Det er en livlig branche. Jeg skulle egentlig have læst jura, men jeg ville have været uhyggelig ked af at tilbringe mit liv på et støvet advokatkontor. Som 18-årig droppede jeg derfor studierne, og med min fars ord om, at jeg da heller aldrig ville blive til noget, fik jeg job som natportier på et hotel. Ti år efter var jeg direktør.
Hvad er den mest overraskende oplevelse, du har haft som direktør?
Som natportier i slutningen af firserne, var jeg den fortrolige for nattens gæster. Jeg talte med forretningsfolk, kunstnere og politikere i deres svage øjeblikke, og de vidste, at jeg aldrig ville sige noget. Jeg har holdt deres hemmeligheder i en menneskealder om alt fra fjendtlige virksomhedsovertagelser til saftige affærer. Det er netop det unikke i hotelverdenen. Gæsten kan stole på os.
Hvad er dit livs bedste måltid?
Restaurant Moment på Djursland er helt fantastisk. Her er virkelig fokus på bæredygtighed og nye smage. Det overrasker mig gang på gang, hvor langt Danmark er fremme, når det gælder gastronomi, der både er grønt og smagfuldt.
Hvad er dit livs værste måltid?
I Berlin var jeg på en restaurant, hvor maden blev serveret i mørke. Ideen med at lade sanserne være med til at optimere madoplevelsen er fantastisk, men der var for meget fokus på konceptet og alt for lidt fokus på maden, som simpelthen var for ringe.
Hvornår føler du dig som den bedste leder?
Når jeg går foran i blæsevejr. Og man må sige, det blæser nu. Jeg elsker udfordringer, og jeg har faktisk en kronisk tro på, at det gode altid vinder over det onde. Jeg har oplevet det hele efterhånden. Alt fra kartoffelkure til finanskriser til gæster, der er døde på værelset. Intet kan overraske mig. Og så kom coronakrisen, og rystede det hele alligevel. Men jeg forsøger at se krisen som et midlertidigt skvulp.
Hvem er din største inspirationskilde?
Jeg elsker jo musik, så her vil jeg sige Michael Falch. Han har virkelig formået at vende sit liv fra tragisk til godt, og det er da en kæmpe inspiration. Det minder mig om, at alt er muligt. Da jeg gik rundt i vores lokaler, som vi overtog efter en konkurs i 2011, anede jeg ikke, hvad det skulle ende med. Men så besluttede vi os for, at det skulle være et sted med koncerter, middag og overnatning. Og det er gået forrygende.
Hvad er den bedste af tidens trends?
De seneste par år er der gjort halvhjertede forsøg på at skabe oplevelsespakker, hvor man kombinerer en middag med et foredrag eller en koncert. Men nu vinder det mere frem, og flere steder er begyndt at tilbyde det. Det betyder også, at gæsterne er mere bevidste om, at det findes og efterspørger det i højere grad.