Flere gæster, større omsætning og en bedre bundlinje. Det har direktør Thomas Luca Andreasen og personalet på Brøndums Hotel sørget for. Og Thomas er kun nået i mål med det flotte resultat, fordi han netop er lykkes med at gøre retningen relevant for hotellets 30 medarbejdere.
Det er iført jakkesæt og hvid skjorte, at gæsterne ser direktør Thomas Luca Andreasen. Men når han lige svinger forbi Hotel Brøndum på en fridag, er det i t-shirt og sneakers. For nok har han det strategiske overblik, men han er også en del af teamet.
”Det har været vigtigt for mig at kende personalets hverdag og udfordringer. Så da jeg var ny direktør på hotellet, prøvede jeg både at gøre værelser rent og tog vagter i receptionen. Som leder skal man altid gå forrest,” siger Thomas Luca Andreasen.
Han har tidligere stået i spidsen for ishockeyklubben, Odense Bulldogs ApS, og er nu direktør for Brøndums Hotel i Skagen. Siden 2015 har han således sørget for, at flere gæster besøger hotellet samt opnået en større omsætning og en bedre bundlinje.
Men resultaterne tager Thomas Luca Andreasen ikke ejerskab for ene mand. Faktisk er det lige i sådan et øjeblik, han er allermest stolt af at være leder.
”Måske lyder det tørt, men jeg føler mig som bedste leder, når vi sammen har nået målsætningen. Vi når jo de store mål, fordi medarbejderne har fulgt de visioner og planer, der er lagt. Jeg har formået at gøre visionerne relevante for dem.”
”Du er for vild”
Thomas elsker strategi og planlægning, men når det gælder forholdet til medarbejderne, er det svært at sætte ord på, hvad der virker. For ham er det nemlig kun naturligt at være i øjenhøjde med medarbejderne og prioritere, de har det godt.
”Min restaurantchef har haft rigtig mange timer de seneste to uger og skulle have en fridag, så jeg tog ud for at købe specialøl og lakridser. Han elsker lakridser og gode øl. I kortet skrev jeg, at jeg er stolt af ham, og at han gør det super godt.”
Og svaret fra restaurantchefen kom prompte.
”Du er for vild,” udbrød han og gav mig en krammer. Men god ledelse handler jo om anerkendelse. Så bliver det jo meget sjovere at give den en ekstra skalle,” siger hoteldirektøren.
Om Thomas Luca Andreasen
- Direktør Brøndums Hotel (2015-nu)
- Direktør for Bulldogs Odense ApS (2009-15)
- Salg og Marketingchef Odense Ishockey A/S (2006-08)
- Mediekonsulent og projektleder (2004-06)
Succeser er der heldigvis mange af for tiden på hotellet. Men det går op og ned. At være leder kan også være svært.
”Det er selvfølgelig hårdest at være leder, når der skal træffes svære beslutninger. Beslutninger, der kan have store konsekvenser for andre mennesker. Særligt hvis man ikke er lykkedes med at nå en målsætning. Så er det jo fordi, man ikke har fået folk med sig.”
Derfor er det ikke en gal Thomas, der informerer om eventuelle dårlige resultater.
”Så er jeg ikke bitter og skælder ud. Jeg tager mig hellere tid til at kigge på, hvad der gik galt, så jeg kan justere målsætningen.”
Gode råd fra uventet kant
Det har altid ligget i kortene, at Thomas Luca Andreasen netop skulle være direktør.
”Min far er direktør og virksomhedsejer med stor succes, så jeg er vokset op med at snakke om forretninger over middagsbordet. Når mine klassekammerater bekendtgjorde, at de ville være brandmænd eller politimænd, sagde jeg blot, at jeg ville være som min far. Han har altid fokuseret på, at man skal være på forkant og klar på det værst tænkelige.”
Farens gode råd blev særligt relevante under coronakrisen.
”Altså jeg havde jo ikke prøvet noget lignende før. Ingen havde prøvet noget lignende før, hvor alt pludselig var aflyst fra den ene dag til den anden, og hotellet skulle lukkes.”
For ét var økonomien, noget andet var ønsket om fortsat at tilbyde gæsterne en uovertruffen oplevelse. At skabe den gode oplevelse har nemlig været direktørens drivkraft siden dagene i ishockey-klubben.
”Om det er VIP-sponsorer eller glade gæster går egentlig ud på det samme. De skal have en god oplevelse.”
Og Thomas er ikke typen, der står stille på sidelinjen. Hverken i ishockeyklubben eller på Brøndums Hotel. Her er tale om en træner, der elsker holdsport.
”Der går jo følelser i den. Det handler om at vinde. Ved hver eneste tallerken er vi til eksamen. Og vi når i mål, fordi vi spiller sammen.”
Ledelsesråd fra Thomas Luca Andreasen
- Prioriter strategien men vær rustet til overraskelser.
- Vær en del af teamet.
- Sørg for at ansatte har de redskaber til at gøre et godt stykke arbejde.
- Søg sparring hos en ligesindet.
- Tag det fulde ansvar hvis målsætningen ikke nås.
Kilde: Thomas Luca Andreasen