Selvom sommeren går på held, er der ingen grund til at slå parasollen ned og gemme møblerne væk. Med den rette indretning udenfor, kan udendørsområdet være en charmerende lounge hele året trods regn og rusk. Det fortæller Nancy Gerber, der sammen med Loddie Liv Dalgaard ejer indretningsvirksomheden &Rum. Hun mener ligefrem, at restauranter kan bruge det skiftende danske vejr til deres fordel, når de indretter udeområdet.
”Danskerne elsker at sidde ude, så det handler om at skabe en stemning, der indbyder til hygge. Det gør man ved at integrere puder, plaids og skind, som er et fint match til tidens indretningstendens,” siger hun og understreger, at man selvfølgelig skal vælge materialer, der kan klare vask og rengøring.
Indretningseksperten understreger desuden, at den enorme parasol, der giver ly for både sol og regn er et must. Men man kan gøre endnu mere for at skabe en charmerende atmosfære.
”Indret i logiske enklaver, opdelt af krukker og sørg for en lyskæde og terrassevarmer over hver siddegruppe. Leg også gerne med niveauerne, så du både har lange barborde, afslappende lounge-møbler og spiseborde, for rent visuelt er det indbydende og spændende, men det appellerer også til forskellige typer og generationer.”
Indret endelig med krydderurter, for dufte pirrer lugtesansen, og det er oplagt før et måltid.
Mange danskere har allerede et lækkert udeområde hjemme, så når de er på restaurant, vil de gerne inspireres og imponeres, og eksperten anbefaler derfor, at man fokuserer på pynt og personlighed. Det kan man gøre ved at hænge spejle og billeder på en murstensvæg eller opstille lanterner med lys.
”Fyld på med mindre interiør, så gæsten bliver draget til at sætte sig, fordi det ser så hyggeligt ud. Vi elsker følelsen af at have lyst til at blive,” siger indretningseksperten og foreslår også, at restauranter leger med dufte, for det matcher både kogekunst og udeområde.
”Indret endelig med krydderurter, for dufte pirrer lugtesansen, og det er oplagt før et måltid.”
Udeområdet er ofte restaurantens bedste mulighed for et positivt førstehåndsindtryk. Den overordnede stemning man ønsker at skabe for spisestedet starter her.
Skab stemning trods slud
At udeområdet bliver prioriteret som aldrig før, oplever virksomheden Zederkof også. De sælger netop møbler til professionelle og oplever enorm efterspørgsel.
”Udeområdet er ofte restaurantens bedste mulighed for et positivt førstehåndsindtryk. Den overordnede stemning man ønsker at skabe for spisestedet starter her,” siger Bjarni Ernst, der er direktør i Zederkof og understreger, at nok kan man købe gode møbler, men det er altafgørende, at restauranten også integrerer personlige detaljer i indretningen, så udeområdet skiller sig positivt ud.
Og indsatsen er heldigvis ikke forgæves, når temperaturerne falder. Med de rette varmelamper kan både gæster og restaurant få glæde af udeområdet både dag og aften. En varmelampe skaber ikke blot højere temperaturer men også stemning, understreger Søren Jacobsen fra TermaTech.
”Flammernes skær skaber en helt særlig atmosfære, som en restaurant lige så godt kan drage nytte af, for med indretningen signalerer restauranten netop, at her byder vi på et sted med fokus på komfort og ro.”
Indret det lækre udeområde
- Sørg for gode møbler, der er behagelige at sidde i og som kan tåle vind og vejr.
- Indret gerne både med høje barborde og loungemøbler.
- Dekorer med tæpper, puder og plaids.
- Skab hygge med lyskæder, lanterner og varmelamper.
- Indret personligt med spejle, malerier og krukker med yndlingskrydderier.
Kilde: Nancy Gerber og Loddie Liv Dalgaard